Naprapatia

Naprapaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien sekä toiminnanhäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Nelivuotisessa ammattikorkeakoulututkinnossa painottuvat alan tuore tutkimustieto ja laaja anatomian sekä fysiologian osaaminen. Kansallisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin pohjautuvina hoitomenetelminä hyödynnetään mm. harjoitusterapiaa, nivelten mobilisaatiota/manipulaatiota ja pehmytkudoskäsittelyitä. Tarvittaessa apuna voidaan käyttää myös erilaisia fysikaalisia hoitoja (esim. lämpö-, kylmä- ja sähköhoito) sekä tukiteippauksia.

Naprapaatin vastaanotolta voit hakea apua erilaisiin kiputiloihin ja/tai toimintakyvyn rajoitteisiin. Näitä voivat olla esim. äkillinen/pitkittynyt alaselkäkipu, kipeä olkapää, puutumisoireet raajoissa, nyrjähtänyt nilkka tai lonkan tekonivelleikkauksen jälkeinen kuntoutus. Tarkan alkuhaastattelun sekä useiden erilaisten kliinisten testien pohjalta luodaan yksilöllinen hoitosuunnitelma ja arvioidaan mahdollinen jatkotutkimusten tai konsultaation tarve. Potilaan ja terapeutin välinen yhteistyö on hoitoprosessin tärkeimpiä piirteitä. Terapian keskeisiä tavoitteita ovat tyypillisesti kivun lievittyminen sekä toimintakyvyn edistäminen tai ylläpito.

Naprapatia voi pitää sisällään esim. potilaan jalkaterän tutkimista vastaanotolla.

Naprapaatin puoleen voit kääntyä myös ilman varsinaisia vaivoja, mikäli tavoitteenasi on esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisy tai fyysisen toimintakyvyn edistäminen. Tällöin voidaan yhdessä arvioida vaikutusmahdollisuuksia suhteessa tavoitteisiin ja luoda toimintasuunnitelma sen pohjalta.

Voit saapua naprapaatin vastaanotolle ilman lääkärin lähetettä. Mikäli sinulla on terveydentilaasi koskevia lääkärinlausuntoja tai hoitokertomuksia, otathan ne mukaan saapuessasi vastaanotolle. Kiitos!

Naprapaatti Jesse Nyman


Suoritin nelivuotiset naprapatian opinnot Kotkassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Opintojeni aikana pääsin tekemään työharjoittelua KTP-Basketin Korisliiga-joukkueen matkassa kausina 2017–2020, mistä tarttui mukaan kokemusta urheiluvammoista sekä ammattiurheilun maailmasta. Valmistumisen jälkeen kesällä 2020 matka jatkui takaisin kotiseuduille.

Liikunta ja urheilu ovat olleet isossa osassa elämääni, vaikuttaen myös vahvasti ammatinvalintaani. Tämän uskon näkyvän kannustavana otteena työnteossani. Vastaanotolla panostan potilaan kiireettömään kohtaamiseen ja tilanteen sitä vaatiessa hyödynnän mielelläni moniammatillista yhteistyötä (esim. lääkäri, psykologi, liikuntafysiologi) parhaan mahdollisen hoitotuloksen aikaansaamiseksi.

Alallamme tieto päivittyy kovaa vauhtia ja oman osaamisen päivittäminen sekä kehittäminen on itselleni tärkeä arvo, jonka toivon välittyvän myös potilaalle. Tällä hetkellä suoritan lisäopintoja liikuntalääketieteen ja valmennuksen saralla.

Jesse työskentelee tietokoneella hoitohuoneessa.

Seuraa
Facebookissa

Seuraa
Instagramissa

Seuraa
LinkedInissä

Naprapaattiyhdistyksen sivuihin pääset tutustumaan tästä:

Liikkumistasi tukemassa
040 845 9658
jesse@naprapaattinyman.fi

Yritys:

Kehonhuolto Jesse Nyman
Peltotie 4 A 4
03100 Nummela
Y-tunnus: 2811701-6

Tietosuojaseloste
Lohjan Fysikaalinen Hoitolaitos
Kauppakatu 5-9
08100 Lohja

Karstuntien toimipiste
Karstuntie 517
08450 Lohja

Nummelan Osteofysio
Tuusantie 3
03100 Nummela